طريقة عمل بلح الشام
الكمية تكفي: 9 أشخاص
وقت التحضير: 60 دقيقة
وقت الطهي: 20 دقيقة
المقادير: نصف كيلو دقيق حوالى 2 كوب ونصف
نصف لتر ماء
كوب زيت
نصف معلقه صغيره ملح
نصف معلقه صغيره سكر
نصف معلقه صغيره فانيليا
زيت للتحمير
شراب ثقيل جدا
6 بيضات
التحضير: 1- نضع الماء والزيت والملح والسكر على النار
2- بعد الغليان نضع الدقيق مره واحده
3- نمزج الخليط جيدا لمده حوالى نصف ساعه
4- نرفعه من على النار بعد ان اصبح مثل الكوره ولا يلتسق بالكزرولا
5- نضع العجينه فى العجانة ونشغلها الى ان تهدا العجينه
6- نضع البيض واحده واحده فى المضرب ونضع الفانليا مع البيض
اذا لاحظنا ان العجينه نشفه نضع بيضه ذياده
الطبخ: 1- نضع العجينه بكيس شوية
2- نقطع العجينه فى زيت بااااااااااااااااااااارد
3- نتركها تتحمر مع مراعاه التقليب عند اللزوم لكى تحمر من الوجهين
4- بعد ما يكون لونها ذهبيا نضعها فى شراب سميك
ملاحظات: 1- زيت قلى بلح الشام لالالالالالالالالالازم يكون باااااااااارد
2- اذا تحبوا بلح الشام طرى ممكن نحمره فى زيت ساخن
3- ممكن تحشو بلح الشام بحشوات مختلفه مثل / الشيكولاته و الكريم شانطى و الكريمه الكستر
وبالهناء والشفاء